linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 mai 2013

Esti perseverent (interesant) sau insistent (enervant)?


Cand incerci sa cuceresti o fata din rasputeri esti numit “disperat”, cand nu incerci aproape deloc pentru ca vrei sa nu fi insistent..fata respectiva spune ca nu te intereseaza suficient persoana ei.


Asadar nu are de ce sa iti raspunda avansurilor. De ce se intampla toate astea? Cum ar trebui sa fii pana la urma? In randurile de mai jos iti spun! Nu fa aceeasi greseala pe care 80% dintre barbati o fac.

Cuvintele insistenta si perseverenta sunt sinonime in dictionar. Majoritatea persoanelor cred acest lucru, insa este o diferenta dintre a fi perseverent (interesant) si  insistent (enervant).

Probabil ai auzit cel putin o data ,daca nu de mai multe ori, o fata spunand: “Doamne ce tip insistent, ce ma poate enerva. Eu il refuz ii spun categoric NU si el tot ma deranjeaza..”.

Dar mai este o versiune a fetelor : “M-a fermecat isi urmarea obiectivul, avea un plan pregatit, stia ce are de facut, era PERSEVERENT”

Cum faci sa ajungi tipul perseverent ,cel care e hotarat si stie ce vrea?

De la perseverenta la  insistenta este doar un pas, o linie subtire. Asa ca ai grija daca avansezi sau faci aceeasi greseala mereu si mereu.

Diferenta sta in modul in care abordezi situatile, dar si in atitudinea ta.

De exemplu daca vrei sa inviti o fata in oras, la un suc sa spunem. Daca esti insistent vei spune: “Hei..nu vrei sa mergem la un suc?” si raspunsul “nu”. A doua incercare..”Auzi..totusi nu ai vrea sa iesim la un suc?”, raspuns “nu”, a treia incercare “Esti asa faina, vrei sa mergem la un suc?” si tot asa..

Asta e varianta in care esti INSISTENT si o calci pe nervi pe respectiva fata. Repeti aceeasi idee de zeci, sute de ori. Exacat la fel si te astepti sa iasa diferit.

Albert Einstein spunea ca “numai un prost se poate astepta la un rezultat diferit daca face exact acelasi lucru”.

Insa tu, care vrei sa te educi in acest domeniu ai nevoie sa iti dezvolti aceasta calitate..”perseverenta”. E ceva apreciat de fete la noi, barbatii.

Am gresit si eu mult in trecut, de sa faci si tu aceleasi greseli ca mine? Cand poti invata acum cum sa le eviti?

Totul tine de atitudine dupa cum spune si Taher Sonu. E vorba despre felul in care abordezi lucrurile. Daca esti  perseverent ai un scop pe care il urmaresti. Nu ti cont de obstacole, nu accepti refuz si treci peste problema.

La exemplul de mai sus cu invitatul in oras.
-Vrei sa mergem la un suc?
-Nu ,nu pot.
-Ba da poti, o rezolvam cumva si o sa poti.
-Nu, ca eu nu te plac.
-Aaa..nu ma placi? INCA..sa vezi ce fain te vei simti cand o sa ma placi. O sa fii surprinsa! Deci mergem azi sau maine?

Si tot asa, ideea e sa nu accepti un refuz, gasesti o replica la orice. Nu insisti, tu perseverezi , iti urmaresti un obiectiv si faci ceea ce este necesar sa treci peste problemele care apar. E simplu!

Nu conteaza ce spui, conteaza atitudinea. NU accepti un refuz! Cauti alta solutie , o alternativa. Nu trebuie sa repeti acelasi lucru la nesfarsit.

Cauta noi metode si noi solutii. Mergi mai departe cu scopul si obiectivul tau!

Asta e tot;) Nu-ti fie frica sa gresesti. Orice om de succes stie ca pentru a invata un lucru trebuie sa mai faci si greseli, asta daca nu inveti din greselile altora.

Asadar, fii perseverent, nu insistent.

Tu in ce situatii ai fost insistent? Ce ai invatat din experienta aceea? Astept cu interes comentariul tau;)

Cu perseverenta,

Alex

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu